82 13 10 66 Man - fre   Kl.  10-17
blog logo

BOLIGSKATTER 2024

UpDateDer er ingen grund til at frygte de nye boligskatter! Den nye lov – og forslaget bag loven - er både omfattende og komplekst. Men vedtagelsen af loven bør give ro hos både nuværende og kommende boligejere. Konsekvenserne er markant mindre end både vi, og mange andre rådgivere, gættede på tilbage i 2016.

Læs mere

PFAS – er din kommende grund forurenet?

UpDateMistanke om PFAS under dit nye drømmehus? Der er mange forhold, du bør undersøge, før du tager din endelige beslutning om køb af din nye drømmebolig. Og nu er der kommet endnu en opgave til listen; er der mistanke om, at din nye grund er forurenet med PFAS

Læs mere

Hvad påvirker boligpriserne i 2023

UpDateMange faktorer påvirker prisdannelsen på boliger. Vi har valgt at fokusere på 4 forskellige dele; udbud af boliger, inflation, renten og de nye boligskatter. De har alle indflydelse på, hvordan boligpriserne udvikler sig i 2023.

Læs mere

Sommerhusmarkedet 2023

UpDateSommerhusmarkedet er et særligt kapitel, da det både i 2020 og 2021 er det gået virkeligt stærkt.. Vi har igen i år forsøgt at spå lidt om boligmarkedet. Her er en del af vores tanker om sommerhusmarkedet i 2023.

Læs mere

Boligmarkedet 2023

UpDateDet er vores klare forventning til Boligmarkedet 2023, at boligpriserne vil falde i hele landet. Nogle steder kan prisfaldene allerede ses – både i udbudspriser og i de reelle salgspriser. Andre steder er de kun lige begyndt at falde.

Læs mere

Andelsbolig prisudvikling 2023

UpDateLangt de fleste andelsboligforeninger er gennem de senere år blevet valuarvurderet. Valuarvurderingerne er meget følsomme overfor stigende renter, og de stigende renter kan derfor betyde markante fald i værdien af andelsboligforeningernes ejendomme.

Læs mere

Boligpriser falder

UpDateDet er blevet markant dyrere at købe bolig i 2022 end det var for et år siden. Og selvom boligpriserne er faldet, så er de slet ikke faldet nok til at opveje de stigende renter.

Læs mere

Boligrenten er steget

UpDateDen 30-årige rente var i starten af januar ca. 1,6%. I dag er den effektive rente steget til 5,14%. Det er en stigning på ca. 3,5%! Men hvad betyder det egentlig for dig, som boligkøber?

Læs mere

Hvad skal du være opmærksom på ved køb af andelsbolig

UpDateDer er kæmpestor forskel på køb af andelsbolig og ejerbolig. For der er særlige regler, som gælder for andelsboliger. Og oven i købet, skal du forholde dig til ting som andelsboligforeningens regnskaber, lån og valuarvurdering.

Læs mere

Undgå at betale for meget for andelsboligen

UpDateHver 3. andelsbolig er for dyr – og antallet stiger. Derfor kan det være risikabelt at købe andelsbolig. Årsagen er den stigende rente. Det gælder særligt hvis renten er steget siden valuarvurderingen blev udarbejdet.

Læs mere

Købers marked?

UpDateUdbuddet stiger, og det betyder, at der sælges færre boliger, end der bliver sat til salg. Årsagerne er mange! De vigtigste er den stigende rente, de stigende energipriser og den stigende inflation. Sagde du købers marked?

Læs mere

Boligmarkedet efterår 2022

UpDateAlle medier taler om faldende boligpriser. Og prognoserne fra både banker og realkreditinstitutter er nu mere direkte, end de har været tidligere. De spår om større prisfald end tidligere, men også om en nuanceret vurdering af huspriserne.

Læs mere

Andelsboliger – efterår 2022

UpDateUdgivet den 2. september 2022 Andelsboliger efterår 2022 – og konsekvenserne af Blackstone-loven Tilbage i januar 2022 udgav vi en artikel, hvor vi kommenterede på andelsboliger og andelsboligmarkedet. Dette er en […]

Læs mere

Større risiko ved olietanke end mange tror

UpDateOlietanke udgør en større risiko end tidligere antaget! Flere og flere købere får undersøgt forholdene om både nedgravede olietanke og overflade tanke på deres nye drømmehus. Og med god grund, for der konstateres flere og flere ejendomme med forurening eller risiko for forurening i fremtiden!

Læs mere

Valg af Køberrådgiver – hvordan vælger du den rigtige

UpDateDer findes hverken jobbeskrivelse eller brancheforening for Køberrådgivere. De fleste mæglere er medlem af Dansk Ejendoms-mæglerforening (DE). DE varetager boligsælgernes interesse! Derfor er det selvmodsigende, at være medlem af DE og samtidig rådgive boligkøbere.

Læs mere

Kritisk vurdering af salgsprisen og dokumenterne er afgørende

UpDateForberedelse og tålmodighed er nøgleordene, hvis du skal have et realistisk prisafslag på din nye bolig! Hvis du vil ”nøjes” med et prisafslag, med udgangspunkt i eksempelvis tilstandsrapport og elrapport, så er det dit valg. Men når vi yder Køberrådgivning af vores kunder, vil vi ikke ”nøjes”.

Læs mere

Salget af boliger falder og udbuddet stiger

UpDateAlle medier taler nu om både faldende boligpriser og faldende boligsalg! Der er mange forskellige årsager; En af dem er, at priserne ganske enkelt er blevet for høje i forhold til det, køberne kan og vil betale. Andre er stigende rente, stigende inflation og kraftigt stigende energipriser.

Læs mere

Forventning til boligpriserne

UpDateHar du en drøm om at købe egen bolig i 2022, så bør en kritisk vurdering af prisen være en stor del af din forberedelse! Der er stor forskel på prisudviklingen fra område til område – og fra by til by. På Sjælland er priserne eksempelvis begyndt at falde flere steder.

Læs mere

Boligpriserne har pil nedad!

UpDateHar du en drøm om at købe egen bolig i 2022, så bør en kritisk vurdering af prisen være en stor del af din forberedelse! Der er stor forskel på prisudviklingen fra område til område – og fra by til by. På Sjælland er priserne eksempelvis begyndt at falde flere steder.

Læs mere

Skal man købe bolig nu – og skal prisen forhandles?

UpDateHar du en drøm om at købe egen bolig i 2022, så bør en kritisk vurdering af prisen være en stor del af din forberedelse! Der er stor forskel på prisudviklingen fra område til område – og fra by til by. På Sjælland er priserne eksempelvis begyndt at falde flere steder.

Læs mere

Boligmarkedet – lavt udbud og faldende efterspørgsel

UpDateUdbuddet af boliger er fortsat lavt, hvis vi sammenligner med årene før Corona. Tidligere var omkring 60.000 boliger til salg – nu er der lidt over 40.000 og det er svagt stigende. Det har dog været endnu lavere (ca. 36.000) da det var værst.

Læs mere

Inflationen er steget til 6,7%

UpDateSom udgangspunkt er inflation skidt for økonomien, for renten og for vores rådighedsbeløb. Særligt den stigende rente gør ondt på boligkøberne, hvor renteudgifterne er steget mere end 3 gange på mindre end et år.

Læs mere

Priserne på byggematerialer har kurs mod himlen

UpDateMed de kraftigt stigende priser på alle byggematerialer, herunder døre, vinduer, tegl og tømmer, burde boligens reelle stand afspejle sig tydeligt i salgsprisen. Det gør den meget sjældent.

Læs mere

Stigende varmeudgifter påvirker boligmarkedet

UpDateNår vi ser på både boligmarkedet og priserne ser det ikke ud til, at der er taget højde for, hvilken opvarmningsform der er i boligen. Boliger opvarmes primært med enten naturgas, fjernvarme eller fyringsolie.

Læs mere

Boligmarkedet – boligpriserne er ved at ændre sig

UpDateDer er stor fokus på boligmarkedet. Dem der følger med har ikke kunne undgå at opdage, at boligpriserne er steget markant de sidste par år. Men nu er priserne så småt begyndt at gå den anden vej.

Læs mere

Andelsboligmarkedet 2022

UpDateVi kan nu se de første konsekvenser af ”Blackstone-Loven”. De stigende renter påvirker valuarvurderingerne negativt, og derfor vil en del andelsboligforeninger få lavere vurderinger den kommende tid.

Læs mere

De nye boligskatter

UpDateEffekten af de nye boligskatter bliver mere og mere tydelig, jo tættere vi kommer på den 1. januar 2024. Det største udfordring med de nye boligskatterne er, at de færreste boligkøbere (og boligejere) forstår de fulde konsekvenser

Læs mere

Renten og boligmarkedet

UpDateGennem det seneste år er renten (30-årige obligationer) steget fra ca. 0,9% – 1,6%. Isoleret set er en stigning i renten på 0,7% ikke voldsom. Modsat har rentestigningen allerede påvirket enkelte bankers villighed til at låne penge ud.

Læs mere

Sommerhusmarkedet 2022

UpDateSommerhusmarkedet er et særligt kapitel, da det både i 2020 og 2021 er det gået virkeligt stærkt.. Vi har igen i år forsøgt at spå lidt om boligmarkedet. Her er en del af vores tanker om sommerhusmarkedet i 2022.

Læs mere

Boligmarkedet 2022 – skal boligpriserne op eller ned?

UpDatePriserne på både huse, sommerhuse og lejligheder er steget meget de sidste par år. Stigningen tog for alvor fart med nedlukning i foråret 2020. Vi kan dog se, at der er ændringer i gang – og på vej. Læs mere

Læs mere

Ejendomsmæglerne forsøger at tale boligpriserne op

UpDateBoligsidens markedsindeks er i bedste fald misvisende, i værste fald et bevist forsøg på at bilde boligkøberne ind, at boligpriserne fortsat stiger. På trods af, at mæglerne godt ved boligpriserne er på vej ned!

Læs mere

Fejl og mangler

UpDateFlere og flere købere oplever på egen krop, at ejendomsmægler lever lidt for godt op til, at de alene er sælgers mand. Vi har den seneste tid haft flere købere, som desværre får meget dårlige oplevelser i forbindelse med overtagelsen af deres nye bolig.

Læs mere

Boligmarkedet for ejerlejligheder

UpDateHos Boligraadgiver.dk har vi længere haft en fornemmelse af, at der var nye tider på vej på boligmarkedet. Siden slutning af april 2021 har vi kunnet se et skift i både udbud og salgspriser. Særligt på boligmarkedet for ejerlejligheder i København.

Læs mere

Boligprisernes himmelflugt – og boligskatter

UpDateBoligpriserne fortsætter med at stige, og boligmarkedet er rødglødende. Nationalbanken opfordrer nu politikkerne til at gribe ind overfor boligmarkedet, og foreslår blandt andet, at udbetalingskravet strammes. Læs mere her.

Læs mere

Stigende Boligrenter

UpDateDet er vores vurdering, at huspriserne i København og de øvrige store byer har toppet. Umiddelbart er priserne stabile - men salgstiden er stigende hvilket kan være tegn på svagt faldende priser.

Læs mere

Andelsboligkøber, pas på!

UpDateAndelsboligkøber – Betal ikke penge under bordet! Udgivet den 18. april 2021 Markedet for andelsboliger er rødglødende, og der er vedholdende rygter om, at ”penge under bordet” spiller en stadig […]

Læs mere

Boligmarkedet 2021

UpDateDet er vores vurdering, at huspriserne i København og de øvrige store byer har toppet. Umiddelbart er priserne stabile - men salgstiden er stigende hvilket kan være tegn på svagt faldende priser.

Læs mere

Kan du forhandle pris i et glohedt boligmarked?

UpDateSelvfølgelig kan du forhandle pris – læs mere her Udgivet den 19. jan. 2021 Det er en kendt historie, at boligmarkedet er glohedt, og at boligpriserne er steget ganske kraftigt […]

Læs mere

Boligmarkedet 2020 – Vidensbaseret køberrådgivning

UpDateVidensbaseret Køberrådgivning – med baggrund i omfattende analyser af boligmarkedet Udgivet den 26. nov. 2020 Som Boligrådgiver er viden og facts afgørende for vores rådgivning. Derfor følger vi boligmarkedet tæt, […]

Læs mere

Undersøgelse af olietank

VideoI Danmark er der 1,2 mio. villaer og rækkehuse. Ud af disse boliger har ca. 200.000 en nedgravet olietank liggende i deres have. Om olietanken lever op til regler og love eller ej, er svært at vurdere uden at kontrollere dokumenter og attester.

Læs mere

Skøde ved skilsmisse – og ansvar for fejl og mangler

UpDateHar du ansvar for fejl og mangler, hvis din tidligere ægtefælle eller ekskæreste skal overtage jeres fælles hus eller sommerhus? Når et ægteskab eller samliv ophører er det naturligt at overveje, hvad der skal ske med den fælles bolig eller sommerhuset.

Læs mere

Vidensbaseret Køberrådgivning

UpDateSom Boligrådgiver er viden og facts afgørende for vores rådgivning. Derfor følger vi boligmarkedet tæt, både lokalt, regionalt og landsdækkende. Ved hjælp af vores analyser kan vi yde vidensbaseret Køberrådgivning samt rådgive kvalificeret om boligpriserne i hele landet. Det nyder alle vores boligkøbere godt af når vi rådgiver om deres boligkøb og når de ønsker vores hjælp professionel prisforhandling.

Læs mere

Boligsalget når nye højder

UpDateBoligsalget når nye højder - måske er der bedre tid på vej for boligkøberne. Ny analyse af boligmarkedet tyder på, at boligkøberne kan se frem til mere normale tilstande. For første gang i mere end 3 måneder sættes der flere boliger til salg - end der bliver solgt.

Læs mere

Boligmarkedet sommer 2020

UpDateMaj og juni 2020 har således været en af de mest travle perioder i hele Boligraadgiver.dk’s historie! Det siger noget om den voldsomme aktivitet, der præger både salget af huse, ejerlejligheder, sommerhuse og andelsboliger.

Læs mere

Boligmarkedet maj 2020

UpDateBoligmarkedet maj 2020. Mange medier skriver lige nu om boligmarkedet – udviklingen og forventningerne til boligpriserne den kommende tid. De fleste er enige om, at boligpriserne kommer til at falde. Men ingen ved reelt ikke, hvor meget Coronakrisen kommer til at påvirke, og hvor længe!

Læs mere

Valuarvurderinger og Corona

UpDatePAS PÅ – hvis du er ved at købe andelsbolig! Tårnhøje valuarvurderinger og Corona-krise vil ramme landets andelsboliger hårdt. Der er for alvor grund til at være forsigtig i disse tider, hvis du overvejer at købe andelsbolig.

Læs mere

Beliggenhed er vigtigst, når du kigger på bolig

VideoOnline Boligaften På vores Online Boligaftner kommer vi ind på mange forskellige emner. På vores premiere aften talte vi blandt andet om vigtigheden af boligens beliggenhed. Se vores videoklip nedenfor. […]

Læs mere

Boligmarkedet marts 2020 – og Coronavirus

UpDateHvad betyder coronavirus for boligmarkedet. Giver det nye muligheder - eller er det "business as usual"?

Læs mere

Boligkøber oplever mange fejl- og mangler

UpDateBook et foredrag om boligmarkedet - og bliv klædt på til at finde drømmeboligen. Vi tilbyder flere typer af foredrag - kontakt os for en snak.

Læs mere

Foredrag om boligmarkedet

UpDateBook et foredrag om boligmarkedet - og bliv klædt på til at finde drømmeboligen. Vi tilbyder flere typer af foredrag - kontakt os for en snak.

Læs mere

Boligmarkedet 2020

UpDateDet er vores vurdering, at huspriserne i København og de øvrige store byer har toppet. Umiddelbart er priserne stabile - men salgstiden er stigende hvilket kan være tegn på svagt faldende priser.

Læs mere

En fastfrysning af andelspriserne sender “Sorteper” videre

UpDateDet er på grænsen til det vildledende at præsentere en fastfrysning af valuarvurderede andelspriser, som en sikkerhed for andelshaverne. Og støtten fra ABF er kun med til at styrke andelshavernes falske forhåbninger.

Læs mere

Lad ikke andelsboligerne betale regningen for Blackstone

UpDateHvis de danske politikere, med bl.a. Lejernes Landsorganisation i ryggen, gør alvor af deres trusler om at stramme Boligreguleringsloven for at få ram på Blackstone, vil konsekvenserne blive ubærlige. Dog ikke for Blackstone eller andre kapitalfonde, men for de danske andelshavere, der står til at få smadret værdien af deres valuarvurderede andelsboliger ved selv den mindste ændring

Læs mere

Forhandling – 5 tips til prisforhandling – når du skal købe bolig

UpDateDer er mange gode grunde til at forsøge at forhandle pris når I skal købe bolig. Og det er mere relevant end nogensinde. Læs vores tips om prisforhandling. Boligrådgiver UpDate

Læs mere

Håndværkerfradrag

UpDateDu kan få håndværkerfradrag for servicearbejde og vedligeholdelse af din bolig. Se fradrag og læs mere om reglerne på Boligrådgiver UpDate.

Læs mere

Huseftersynsordningen skal reformeres

UpDateTanken bag Huseftersynsordningen var at beskytte boligkøberne mod skjulte fejl og mangler. Men med tiden er ordningen blevet udhulet af det stigende antal forbehold i tilstandsrapporterne, og nu har den fået det endelige dødsstød.

Læs mere

Udvikler projektudbydere for investorerne – eller sig selv?

UpDateMan siger, at historien gentager sig selv. Den seneste tids fokus på blandt andet Gefion Group har afsløret, at projektudbyder har kigget i historiebøgerne og forsøgt at kopiere 00’ernes optur i ejendomsbranchen – på godt og ondt!

Læs mere

Køberrådgivning og prisforhandling

UpDateVi forholder os objektivt til de muligheder der opstår under forhandlingen med ejendomsmægleren og forsøger, at have en 100 % professionel tilgang til prisforhandlingen

Læs mere

Tilstandsrapport – husk at tjekke disse ting

UpDateKender I faldgruberne i tilstandsrapporten? Når I skal købe nyt hus, rækkehus eller sommerhus, er der rigtig mange ting, I skal have styr på. En af de ting, der står øverst på listen er tilstandsrapporten

Læs mere

Olietanke udgør en miljøbombe for kommende huskøbere

UpDateEn potentiel miljøbombe gemmer sig i de danske villakvarterer. Kommunernes manglende kontrol af gamle olietanke udgør både en stor miljørisiko – og en økonomisk risiko for kommende huskøbere.

Læs mere

Energiforbedring – 3 links der kan være mange penge værd

UpDateUdgivet den 22. maj 2018 Få økonomisk tilskud og rådgivning til energiforbedring af din bolig! Det burde ikke være en hemmelighed – men ikke mange kender mulighederne for både energirådgivning, […]

Læs mere

Boligkøbere går glip af store besparelser

UpDateI 2017 var der ca. 77.000 bolighandler i Danmark. Stort set ingen af disse boligkøbere har benyttet sig af muligheden for at gældsovertage sælgers realkreditlån. Hvorfor er der ingen, der rådgiver boligkøberne om denne attraktive mulighed?

Læs mere

Hvem skal gribe de højtflyvende andelsboligkøbere?

UpDateKombinationen af den historisk lave rente og den stigende brug af urealistisk høje valuarvurderinger betyder, at andelsboligkøbere kan blive hårdt ramt af selv de mindste rentestigninger. Læs mere her.

Læs mere

Købers rådgiver bør berigtige boligkøbet

UpDateBerigtige boligkøbet = skrive skøde og sikre, at sælgers lån i ejendommen slettes I den seneste ejendomsmæglerlov af 1. januar 2015 er det præciseret, at ejendomsmægleren er sælgers rådgiver. Derfor […]

Læs mere

7 gode råd om boligkøb

UpDateLæs vores 7 gode råd om boligkøb. Så er du klar til dit næste boligkøb. Boligkøb er en stor beslutning, og der er mange ting, du skal have styr på inden du begiver dig ud på boligmarkedet.

Læs mere

5 forslag der vil gøre projektkøb en god oplevelse

UpDateUdgivet den 30. august 2017 Ingen lov beskytter projektkøbere! Boligraadgiver.dk foreslår bedre forbrugerbeskyttelse ved projektkøb. Med disse fem løsninger ville du trygt kunne købe projektbolig. Går du i Netto og […]

Læs mere

10 gode råd om forældrekøb

UpDateUdgivet den 28. august 2017 Læs vores 10 gode råd om forældrekøb Køb af bolig har altid stor betydning for din fremtidige økonomi. Det gælder naturligvis også, hvis du gerne […]

Læs mere

Se dig godt for, når du køber projektbolig

UpDateUdgivet den 2. august 2017 Ved køb af projektbolig er der risiko for både  rentestigning og ekstra udgifter til din bank I København – og landets andre store byer er […]

Læs mere

Nye boligskatter – lejlighedsejer pas på

UpDateDu er taberen i den nye aftale om boligskat Sådan siger Michael Christensen, der er partner i boligraadgiver.dk og har mangeårig baggrund som finansieringsekspert. ”De store tabere bliver ejerlejligheder, der […]

Læs mere

Hver 3. ejendom har fejl i BBR-ejermeddelelse

UpDateDet havde nær kostet Helle og Michael dyrt! For nylig hjalp vi Helle og Michael med at kigge på en villa. De havde bestilt vores komplette køberrådgivning – dvs. inklusive […]

Læs mere

Stigende bidrag på realkreditlån

UpDateUdgivet den 14. marts 2016 Stigende bidrag på deres realkreditlån I 2016 var der stor opmærksomhed på Nykredit/Totalkredits stigende bidrag på deres realkreditlån. I slipstrømmen på Nykredit/Totalkredits forhøjede priser følger […]

Læs mere

Tjek ejendommens kloakforhold

UpDateDet kan koste dig dyrt, hvis du ikke tjekker ejendommens kloakforhold! Rigtig mange kommuner er i fuld gang med at renovere deres kloaksystemer. Ikke kun i landområderne – men også […]

Læs mere