Hver 3. andelsbolig er for dyr -
vil du undgå at betale for meget?

Undgå faldgruberne inden du køber andelsbolig.
Med Tjek andel får du;

 • Tjek af dokumenter. Har du styr på foreningens dokumenter?
 • Prisvurdering. Er den tekniske kontantpris fornuftig?
 • Andelsbolig Analyse. Overblik over andelsboligforeningens økonomi.
 • Samlet vurdering. Er det et godt eller dårligt køb?
Pris kun 4.000,- Få din analyse inden for 24 timer.
Tjek Andel logo
Tjek Andel og Boligraadgiver.dk bliver citeret i…
Børsen logo Ritzau logo Politiken - logo E-penge.dk - logo TV2 logo

5 fejl du for alt i verden vil undgå

Andelsboliger er populære, bl.a. fordi handelsprisen som udgangspunkt er lavere end på ejerboliger. Til gengæld er det mere kompliceret at købe andelsbolig, end de fleste forestiller sig.

 • Foreningens økonomi er dårligere end du er oplyst om. De fleste sælgere af andelsboliger fortæller, at foreningen har en sund økonomi. Hvis sælger mener den daglige drift, har de ofte ret. Hvis de derimod taler om værdien af andelsboligens ejendom, foreningens realkreditlån eller andre økonomiske forhold, kender sælgerne sjældent den fulde sandhed!
 • Du kender ikke risikoen på valuarvurderingen. Langt de fleste andelsboligforeninger benytter en valuarvurdering. Og hvis de ikke gør, er det måske også et problem! Valuarvurderingen er afgørende for selve prisen på andelsboligen. Derfor er det vigtigt, at du forstår betydningen af vurderingen. Gør du ikke det, risikerer du at købe “katten i sækken”.
 • Du hænger på et dårligt køb. Mere end 90% af alle andelsboliger sælges af private - til private. Når overdragelsesaftalen udarbejdes af foreningen (administrator), er der ikke mulighed for at have et forbehold for en rådgivers godkendelse. Udfordringen er så, at når først du har skrevet under aftalen, så hænger du på den (bortset fra den lovpligtige fortrydelsesret - og den koster penge at bruge).
 • Du betaler for meget for din andelsbolig. Den stigende rente har stor betydning for prisen på andelsboligen. Faktisk er værdien af de fleste foreningers ejendomme faldet - i en del tilfælde ganske meget. Men da prisen på andelsboliger kun reguleres en gang årligt, så er der stor risiko for, at du betaler for meget for andelsboligen. Vores andelsbolig analyse hjælper dig med at gennemskue hvor stort problemet er i netop den andelsboligforening, du kigger på.
 • Du kender ikke andelsboligforeningens fremtidige økonomi ud. Der er mange forhold der påvirker både foreningens økonomi og prisen på den andelsbolig, du kigger på. Afdrager foreningen på deres lån - eller hvornår skal de i gang med dette? Har de lån med fast eller variabel rente? Har de store vedligeholdelsesprojekter, og er der afsat penge til det?
Bestil analyse og få svar

Det får du med Tjek Andel

Vi har skræddersyet en analyse, der giver dig svar på det du har behov for, for at vurdere om du er i gang med at et godt eller dårligt køb:

 • Tjek af dokumenter. Vi tjekker for eventuelle problemer.
 • Prisvurdering. Vi beregner den tekniske kontantpris.
 • Andelsbolig Analyse. Et samlet overblik over foreningens økonomi.
 • Samlet vurdering. Vores anbefaling om du skal købe eller ej.

Din analyse er på 7 – 9 sider og du modtager den som PDF på mail senest næste hverdag kl. 24.00. Analysen giver dig et indblik i både andelsboligforeningens økonomi og eventuelle udfordringer. Som afslutning på analysen giver vi vores konklusion om foreningens økonomiske situation og vores anbefaling til om du skal gå videre med købet eller ej.

Bestil analyse Du får analysen inden for 24 timer på hverdage
Tjek andel - billede

Få en vurdering af andelsboligen inden du skriver under!

Med vores Andelsbolig Analyse i hånden bliver du i stand til vælge om andelsboligen er værd at gå videre med – eller om du skal lade den ligge og finde en anden. Vi fraråder et andelsboligkøb i mere end hver 3. tilfælde, ofte fordi andelsboligen simpelthen er for dyr og derfor – alt andet lige – vil betyde, at du risikere at tabe den dag du skal sælge igen.

Hos Boligraadgiver har rådgivet hundredevis af andelsboligkøbere og givet dem vores bedste vurdering af den andelsbolig de overvejer at købe. Vores analyse er en 100% uvildig vurdering af både andelsboligforeningen og andelsboligen. Den er et unikt værktøj for dig som overvejer at købe en andelsbolig.

Bestil analyse - fast pris 4.000,-

ER du I TVIVL OM tjek andel er noget for dig?

Telefon 82 13 10 66

Michael Christensen, boligrådgiver og partner i Tjek Andel

Michael Christensen
Tjek Andel og Boligraadgiver.dk bliver citeret i…
Børsen logo Ritzau logo Politiken - logo E-penge.dk - logo TV2 logo