82 13 10 66 Man - fre   Kl.  10-17

Boligrådgiver

En Boligrådgiver hjælper dig med køb af bolig. Uanset om det er et hus, rækkehus, ejerlejlighed eller andelsbolig. Boligrådgiveren gennemgår alle dokumenterne til købsaftalen, og sikrer, at du kender de eventuelle udfordringer ved dit køb.
Det er vigtigt at have en boligrådgiver på sin side, når man køber bolig. Årsagen er, at ejendomsmægler er sælgers mand, og skal kun rådgive sælger. Derfor bliver købsaftalen også udarbejdet for at sikre sælger bedst muligt i en handel.
Derudover har ejendomsmægler ikke mere oplysningspligt overfor køber. Det er alene sælger, der har oplysningspligt. Derfor videreformidler ejendomsmægler også i de fleste tilfælde alene sælgers oplysninger, samt de oplysninger som fremgår af de allermest vigtige dokumenter.

Hvad laver en boligrådgiver?

Udover at læse alle dokumenterne igennem (der er ofte 30-50 forskellige dokumenter) som boligrådgiveren modtager fra ejendomsmægleren, bør din boligrådgivning også inkludere eventuelle manglende dokumenter eller oplysninger.  Eller hvis dokumenterne indeholder oplysninger, som er en ulempe for dig, eller ufuldstændige oplysninger. Boligrådgiveren skal hjælpe dig med at stille spørgsmål eller krav overfor mægleren, så du får fuldt overblik over, hvad du køber.

Derudover sikrer boligrådgiveren også, at vilkårene i købsaftalen er rimelige for dig som køber. Som nævnt tidligere, vil købsaftalen være udarbejdet med bedst mulige vilkår for sælger. Der er derfor i mange tilfælde brug for, at disse vilkår også bliver tilrettet, så begge parter er tilgodeset.

Inden du når til købsaftalen, forhandler mange boligrådgivere pris og vilkår med mægleren på dine vegne. Nogle rådgivere tilbyder også en købsvurdering af boligen. Forhandling af boligrådgiveren er ofte en fordel, da rådgiveren dels kender ”gamet”, dels har rådgiveren ikke følelser i klemme, når der skal forhandles. Læs mere om Boligraadgivers Professionelle Prisforhandling.

Endelig er det ofte boligrådgiveren, som udarbejder og tinglyser skødet for dig, og udarbejder refusionsopgørelse, samt sikrer, at handlen kommer på plads, som det er aftalt i købsaftalen. Hvis sælgers ejendomsmægler sørger for denne del, er det utrolig vigtigt, at din boligrådgiver kontrollerer disse ting. Hvis noget går galt i processen, har din rådgiver ikke mulighed for at redde det ”på stregen”, og så er du nødt til at igangsætte en klagesag eller om nødvendigt en retssag.

Uvildig boligrådgivning

Når du vælger en Boligrådgiver, til at hjælpe dig med et boligkøb, er det vigtigt, at rådgiveren er uvildig. Det betyder, at der ikke er andre interesser end dig, som boligkøber.