82 13 10 66 Man - fre   Kl.  10-17

Hus

Hus, rækkehus, villa, ejendom eller parcelhus?

Den fremtidige bolig kan have mange betegnelser, men for køber handler det om, at man ønsker at finde et nyt hus – en ny bolig. Her kommer lidt forklaringer på de forskellige ord for købernes nye hus.
Nyt hus kan også have mange forskellige betydninger; det kan være et nyt hus, som lige er bygget, og der er ikke andre, der har boet i det. Det kan også være et ”nyere” hus, som eksempelvis er bygget indenfor de seneste år, og måske er op til 5 år gammelt. Et nyt hus kan også være et nyt hus for den, som køber. Dette hus kan være både nyt rent byggeteknisk, men også et gammelt hus, som er nyt for køberen.

Er du på boligjagt, og ikke kan vælge hvilket hus, du ønsker at gå videre med?
Vi kan hjælpe dig med et overblik over de vigtigste informationer på et indledende møde. Kontakt os her

Klik her, hvis du allerede har besluttet dig for din fremtidige bolig, og har brug for hjælp.

Hus

Et hus er en bygning, som ikke nødvendigvis er en bolig.
Det kan være forsamlingshus, som var meget anvendt i gamle dage. Mange forsamlingshuse er nedlagt, men der eksisterer stadig en del forsamlingshuse, når man kommer udenfor de store byer. De drives ofte af en frivillig forening eller af et par, som står for udlejningen.
Et fælleshus er ofte en bygning, som flere beboere i et fællesskab kan benytte sig af. Fælleshuse findes ofte i ejerforeninger, andelsboligforeninger, og sjældent i grundejerforeninger.
Udhus og sommerhus kender de fleste til, og behøver ikke en nærmere forklaring.

Rækkehus

2 eller flere huse i række. De kan have samme størrelse eller forskellige størrelser, og har typisk tilknyttet en mindre grund.

Villa

Ordet villa kommer fra latin, og betød et hus på landet. I Danmark begyndte man at anvende ordet villa, hvor definitionen var, at bygningen var indrettet til en familie, at der var have omkring og at den ikke var indrettet til erhverv. De fleste betegner en villa som en bolig, der er bygget før 1960, ofte en murermesterbolig. Og hvor der er gjort noget ud af byggestilen. I dag bruger stort set alle ejendomsmæglere ordet villa, som en betegnelse for alle en-familie-ejendomme. Og dette uanset hvornår det er bygget, hvilken stil det har og om der er et eller flere planer.

Ejendom

Ordet ejendom anvendes også lidt forskelligt. Men en ejendom er ofte betegnelsen for en større bolig, hvis den ligger i byen. Mange boliger på landet betegnes også som en ejendom. Sandsynligvis kommer det af ordet ”landejendom”.

Parcelhus

Parcelhuset kom omkring 1960’erne. Denne nye betegnelse for boliger udspringer sig af, at grunden til huset var en udstykning af en stor parcel til mindre parceller. De fleste parcelhuse er i et eller 1½ plan.