82 13 10 66 Man - fre   Kl.  10-17

Olietank

Nedgravet olietank

Mange huse fra 1960’erne og 1970’erne blev oprindeligt opvarmet med oliefyr, og har derfor en olietank i jorden.
Men også en del boliger fra 1950’erne havde oliefyr.
Baggrunden var, at olien var billig – indtil oliekrisen tilbage i 1973 – 1974. Derefter steg olieprisen, og man begyndte at undersøge andre opvarmningsformer.

I 1980’erne ændrede mange boligejere fra olieopvarmning

I forbindelse med mulighederne for fjernvarme og naturgas, ændrede mange boligejere til de nye opvarmningsformer. Og i den forbindelse skulle de enten grave den gamle olietank op. Eller de skulle tømme, sløjfe og afblænde olietanken.
De fleste kommuner holdt opsyn med det. Enten ved at modtage en erklæring fra husejeren om, hvad der var sket med olietanken. Mens nogle kommuner sendte medarbejdere ud for at konstatere, at alt var sket efter forskrifterne. Det er altså håndterede meget forskelligt fra kommune til kommune.

Kan man få de nødvendige dokumenter på olietanken og er de retvisende?

De fleste kommuner har et digitalt byggesagsarkiv, som alle kan tilgå. Men det er langt fra på alle ejendomme, at forløbet om olietanken er dokumenteret.
Nogle kommuner har erklæringer liggende fra tidligere ejere – nogle har dokumenter underskrevet af én af kommunens medarbejdere. Men vores erfaring er, at ikke alle dokumenter belyser status korrekt!

Hvordan sikrer man sig, at olietanken ikke er et problem?

Mange mæglere oplyser, at man ”bare” skal tegne en udvidet ejerskifteforsikring – så er alt godt. Men det er ikke nødvendigvis korrekt. Dels dækker forsikringen typisk kun, hvis olietanken er afblændet indenfor den fastsatte frist for den pågældende olietank. Dels kan der være særlige forbehold afhængig af, hvilken ejerskifteforsikring, man ser på.

Mange købere får undersøgt selve olietanken, og evt. jorden omkring olietanken. Hvor vidt det er nødvendigt, er en vurdering i hvert enkelt tilfælde. Men det kan være alvorligt, og i sidste ende binde dig til ejendommen fremover, hvis ejendommen viser sig at være forurenet.

På vores UpDate har vi flere artikler om olietanke. Du kan se mere her.