82 13 10 66 Man - fre   Kl.  10-17

Bidrag

Hvad er bidrag?

Når vi taler om boligfinansiering, er bidraget et gebyr, som realkreditinstituttet opkræver for at administrere dit realkreditlån.

Hvordan beregnes bidraget?

Bidragets størrelse kan afhænge af flere forskellige forhold. De ting, som blandt andet kan have indflydelse på bidragets størrelse er typisk boligens friværdi, lånetype og om det er et afdragsfrit lån. Der kan dog også indgå andre parametre, som for eksempel din økonomi eller efter vurdering af selve boligen.

Hvor meget skal jeg betale på mit nye lån?

Du kan se på tilbuddet fra dit realkreditinstitut, eller på vilkårene for selve lånet. Hvis du er i tvivl, så kontakt realkreditinstituttet, eller den bank, som har formidlet lånet til dig.

Kan det ændre sig?

Ja, bidraget kan ændre sig både i opadgående og nedadgående retning.

Hvis realkreditinstituttet skal sætte bidraget op, er der nogle forudsætninger, som realkreditinstituttet skal leve op til. Derudover skal det varsles overfor dig.

Hvis du har betalt en del af dit lån tilbage – eller hvis din bolig er blevet mere værd – kan du i nogle tilfælde få realkreditinstituttet til at vurdere din bolig igen. Det kan være i forbindelse med omlægning af dit lån, en forhøjelse eller andet. Og er friværdien blevet større, er der måske grundlag for at sætte bidraget ned. Få din bank eller dit realkreditinstitut til at undersøge, om det kan være en mulighed for dig.