82 13 10 66 Man - fre   Kl.  10-17

Refusionsopgørelse

Hvad er en refusionsopgørelse?

Refusionsopgørelsen er det sidste regnskab mellem sælger og køber i en ejendomshandel. Der kan dels medtages beløb, som sælger har betalt i købers ejerperiode. Dels kan der ligeledes være beløb, som køber kommer til at betale, som dækker perioden hvor sælger har ejet ejendommen. Og endelig kan der medtages beløb, som er aftalt mellem parterne i forbindelse med, at handlen bliver indgået.

Når opgørelsen er færdig, vil det vise sig, om det er sælger eller køber, der har penge til gode. Hvis det er sælger, skal køber overføre beløbet til sælger. Hvis det er køber, der har penge til gode, skal beløbet modregnes i købesummen.

Eksempler på beløb, som er betalt af sælger

Et af de typiske beløb på en ejerbolig er ejendomsskat. Ejendomsskatten betales oftest 2 eller 4 gange årligt. Hvis sælger har betalt ejendomsskat frem til 30. juni, og boligen overtages eksempelvis 1. april, så skal køber betale sælger for perioden 1. april til 30. juni.

Grundejerforeningskontingent betales typisk en gang årligt. Hvis sælger har betalt for perioden, hvor køber har overtaget boligen, skal dette beløbet medtages. Hvis køber får en opkrævning, som også dækker for sælgers ejerperiode, skal køber naturligvis have penge tilbage fra sælger.

Eksempler på beløb, som er betalt af køber

Hvis ejendomshandlen drejer sig om et hus eller sommerhus og evt. rækkehus, som er omfattet af huseftersynsordningen, kan køber tegne en ejerskifteforsikring. Sælger har i de tilfælde tilbudt køber at betale ½-delen af præmien. Køber betaler fra start den fulde præmie, og sælgers andel medtages derefter på refusionsopgørelsen. Se mere om ejerskifteforsikring.

Kan fejl og mangler medtages?

Hvis det er aftalt mellem sælger og køber, så kan sådanne beløb medtages på refusionsopgørelsen. Men det er vigtigt, at der er indgået en skriftlig aftale, så der ikke er tvivl! Som udgangspunkt skal købsaftalen eller den efterfølgende korrespondance mellem købers rådgiver og sælgers ejendomsmægler danne rammen om aftalen. Og dernæst anbefaler vi, at der indgås en skriftlig aftale om den aktuelle fejl/mangel.

Hvem udarbejder refusionsopgørelsen?

Det er den part, som berigtiger handlen, som også udarbejder refusionsopgørelsen.

Det kan både være købers rådgiver, hvilket vi anbefaler – men i en del tilfælde vælger sælgers rådgiver (ejendomsmægleren) at berigtige handlen.

Såfremt det er sælgers rådgiver, som berigtiger handlen, bør købers rådgiver sikre sig, at alt er i orden og bliver udført korrekt.

Her kan du se lidt flere oplysninger om refusionsopgørelsen.