82 13 10 66 Man - fre   Kl.  10-17
blog logo

Boligmarkedet marts 2020 – og Coronavirus

Hvad betyder coronavirus for boligmarkedet marts 2020? Giver det nye muligheder – eller er det “business as usual”?

Vi får i øjeblikket rigtig mange spørgsmål fra boligkøbere. De spørger blandt andet til om boligpriserne ændrer sig som følge Coronavirussen. Vores generelle svar er, at det er der reelt ingen der ved noget om. Samtidig ændrer situationen sig hele tiden, og derfor kan svaret være et idag – men noget andet i morgen. Det har vi skrevet en lille tekst om. Læs nedenfor;

Her er vores bud på Boligmarkedet marts 2020 – lige nu

Højsæsonen på boligmarkedet starter normalt i marts, og løber indtil slutningen af juni. I juli måned og indtil afslutning af industriferien, ser vi et lille fald i boligsalget – hvorefter markedet vågner op igen og varer indtil efterårsferien.

Boligmarkedet anno 2020 startede som det plejer. Coronavirussens greb i danskerne har sat boligmarkedet marts 2020 en smule på “pause”. Det ser vi ved, at nogle boligkøberne til en vis grad holder vejret, og ser tiden an. Det er en helt naturlig reaktion for dem, som skal ind på boligmarkedet. Spørgsmålet, som mange førstegangskøbere stiller sig er: ”Hvor længe varer det – og kommer det til at påvirke boligpriserne?”

Svaret er ”måske”….. En af de faktorer, der vil påvirke, er i høj grad, hvor længe Danmark vil være “lukket ned”. Normaliseres situationen inden for nogle uger, eksempelvis efter påske, så tror vi ikke det vil få den store betydning for boligmarkedet og boligpriserne. Tager det længere tid, så er der en risiko for at boligpriserne bliver påvirket i nedadgående retning.
For de boligkøbere, som er i gang med at skifte ejerboligen ud – enten til noget mindre, noget større, eller blot et andet sted – ser vi ikke ændringer p.t.

Særligt for andelsboliger

Da prisen på de fleste andelsboliger ikke påvirkes direkte af det øvrige boligmarked, ser vi i øjeblikket ingen ændringer i aktiviteten.

Opdateret efterfølgende. Se vores nyere artikler under Update.