82 13 10 66 Man - fre   Kl.  10-17
blog logo

Priserne på byggematerialer har kurs mod himlen

Udgivet den 20. maj 2022

Priserne på byggematerialer har kurs mod himlen

Boligprisernes himmelflugt gennem Coronakrisen har medført, at der ikke er den store forskel på salgsprisen om huset er renoveret eller ej. Det har vi, som Køberrådgivere, været kritisk på gennem en længere periode. Med de kraftigt stigende priser på alle byggematerialer, herunder døre, vinduer, tegl og tømmer, burde boligens reelle stand afspejle sig tydeligt i salgsprisen. Det gør den meget sjældent.

For lille prisforskel

Vi har netop rådgivet et yngre par i forbindelse med deres køb af rækkehus. Husene i området er ens, og prisforskellen er meget lille. Der er p.t. 4 boliger til salg i området, og prisforskellen fra den billigste til den dyreste er kun 700.000 kr. Lavest er prisen for en bolig i oprindelig stand (gammelt tag, vinduer, badeværelser, køkken m.m.) – og højest for en bolig med nyt tag, nye vinduer, nye badeværelse og nyere køkken.

Omkostningerne til at istandsætte er meget højere end 700.000 kr. – men mæglerne forsvarer deres priser med, at ”så kan køber sætte sit eget præg” på boligen. Det har de selvfølgelig ret i, men til hvilken pris?

Prisen stiger på byggematerialer

Når byggematerialer stiger – og der samtidig er mangel på dem – bør boliger, der skal renoveres prissættes markant lavere end vedligeholdte eller renoverede boliger! Prisforskellen bør afspejle de faktiske udgifter til at sætte i stand og måske lidt til. Ellers giver det ikke mening at købe en bolig, der skal renoveres!

Nogle mæglere vil måske argumentere for, at så skal renoverede boliger stige i pris. Det er naturligvis en måde at kigge på det på. Men det hænger ikke rigtig sammen med de øvrige faktorer, der påvirker markedet i øjeblikket!

Læs mere i denne artikel om de stigende materialepriser her.

Har du forelsket dig i en bolig?

Så anbefaler vi, at du søger Køberrådgivning. Kontakt gerne en af vores Køberrådgivere, og få at vide, hvordan de kan hjælpe dig!