82 13 10 66 Man - fre   Kl.  10-17
blog logo

Skal man købe bolig nu – og skal prisen forhandles?

Udgivet den 20. maj 2022

Skal man købe bolig nu – og skal prisen forhandles?

Har du en drøm om at købe egen bolig i 2022, så bør en kritisk vurdering af prisen være en stor del af din forberedelse! Der er stor forskel på prisudviklingen fra område til område – og fra by til by. På Sjælland er priserne eksempelvis begyndt at falde på Midtsjælland (Ringsted, Køge og Roskilde) – mens priserne fortsat stiger en smule på Sydsjælland.

Boligsiden.dk

Boligsiden, som ejes af de fleste af landets ejendomsmæglere, har indtil for nylig fortsat deres positive udmeldinger. Dette til trods for, at de faktiske boligpriser har været nedadgående. Statistikker kan, som alle ved, bruges på mange måder og i den udstrækning og udformning man ønsker.

Den ”kreative brug” af statistikkerne har dog givet mæglerne lidt bagslag. For boligsælgerne har naturligvis fulgt med og læst de positive artikler. Det betyder, at mange sælgere endnu ikke er modne til de store prisafslag. Og det gør ”livet surt” for ejendomsmæglerne, der gerne vil sælge boligerne. Derfor er din eller vores forberedelse inden prisforhandlingen vigtigere end nogensinde før. Og derfor vi ofte er nødt til at ”give mæglerne” alle de gode argumenter, hvis prisen skal forhandles.

Vil du selv vil stå for prisforhandlingen?

Det gode spørgsmål er derfor, om du vil forsøge at forhandle prisen på din nye bolig. Vil du forsøge dette skal du tage stilling til, om du selv vil stå for forhandlingen – eller du skal have en professionel til at hjælpe dig. En som ikke har følelser i klemme, og som kender ”gamet”.

Ønsker du selv at forhandle pris, har du mulighed for at få en Indledende Køberrådgivning hos os. I den Indledende Køberrådgivning får du mulighed for at lære boligen bedre at kende, inden du går i gang med at forhandle pris.
Indledende Køberrådgivning bruges også af mange af vores kunder til at vælge mellem flere boliger, som de umiddelbart synes er interessante.

Vil du vil have hjælp, når prisen skal forhandles?

Hvis du ønsker at vi forhandler pris på dine vegne, går vi grundigt til værks! Vi kontakter mægler, og rådgiver dig om alle boligens forhold, inden vi starter en prisforhandling. Det synes vi er naturligt! Forhandlingen foregår naturligvis i tæt samarbejde med dig – men vi tager ”kampen” med mægler, som kan være en skarp modstander!

Mægler er vant til at forhandle pris, og de udnytter ofte købers følelser i forhandlingssituationen. Det er der ikke noget mærkeligt i, for mægler repræsenterer jo alene sælger – og skal opnå det bedst mulige resultat for sælger.

Professionel Prisforhandling er et tilvalg til flere af vores rådgivningspakker. Og er du i tvivl, så ring gerne til os!