82 13 10 66 Man - fre   Kl.  10-17
blog logo

Valg af Køberrådgiver – hvordan vælger du den rigtige

Udgivet den 12. august 2022

Valg af Køberrådgiver – hvordan vælger du den rigtige?

Der findes ingen præcis jobbeskrivelse af det at være Køberrådgiver. Markedet er derfor en broget skare af jurister, boligrådgivere, køberrådgivere, ejendomsmæglere og boligadvokater.

Ejendomsmæglerne

Der er heller ingen brancheforening for Køberrådgivere. De mange ejendomsmæglerbutikker og deres ansatte er for det meste organiseret i Dansk Ejendomsmæglerforening (DE). DE er en forening, der varetager boligsælgernes interesser. Det er lidt selvmodsigende, at købers rådgiver er medlem af en forening, der arbejder for boligsælgerne. Køberrådgiverne hos ejendomsmæglerne markedsfører sig med være ”Køberrådgiver med Tryghedsmærke”.

En stor del af de selvstændige Køberrådgivere er ligeledes organiseret i DE. De fleste markedsfører sig også med ”Tryghedsmærke”. Tryghedsmærket opnås ved en kort efteruddannelse hos DE, og giver rådgiverne en kort indføring i de forskellige problematikker. Værdien af mærket tør vi ikke gætte på.

Køberrådgiverne hos Boligraadgiver.dk

Køberrådgiverne hos Boligraadgiver.dk har rådgivet mere end 5.000 boligkøbere siden 2013. Rådgiverne er alle uddannede ejendomsmæglere. Men på grund af Dansk Ejendomsmæglerforenings store interessekonflikt har vi valgt IKKE at være medlem af DE. Det betyder en lidt dyrere forsikringspræmie. Til gengæld er vi ikke underlagt DE’s regler for boligsælgere. Vi kan derfor yde køberne en 100% uvildig Køberrådgivning, og give køber den bedst mulige sikkerhed.

Trustpilot anmeldelse Kiki J

Advokaterne

Boligadvokaterne er typisk organiseret i Advokatsamfundet, og derfor uvildige – modsat medlemmerne af DE. Flere advokater er specialiseret i boligkøb, mens de for en stor dels vedkommende er generalister, og derfor ikke har specialviden om boligområdet.

Som boligkøber er der frit valg af Køberrådgiver på alle hylder. Det er helt op til dig at vælge, hvem du helst vil have til at hjælpe dig gennem en af dine største økonomiske beslutninger! Inden du træffer dit valg, vil vi opfordre dig til at stille dig selv et eller flere af disse spørgsmål:

  • Hvor meget vil du gerne have hjælp til? Se eventuelt vores forskellige rådgivningspakker HER.
  • Vil du have en uvildig og uafhængig Køberrådgiver – eller en rådgiver, der samarbejder med din bank eller eksempelvis ejendomsmægleren?
  • Skal det være en erfaren Køberrådgiver – eller tør du være ”prøvekanin” for en nyere uerfaren rådgiver?
  • Skal det være en Køberrådgiver fra en ejendomsmæglerforretning?
  • Skal det være en generalist eller en specialist indenfor bolighandel?
  • Kender du nogen, der kan anbefale en Køberrådgiver?
  • Er prisen for rådgivningen afgørende? Pris, tidsforbrug og kvalitet hænger altid sammen. Køberrådgivning er omfattende – mere end de fleste forestiller sig.
  • Hvor let skal du kunne få fat i din Køberrådgiver? Vi får en del henvendelser fra boligkøbere, der benytter en anden rådgiver end os. Alene fordi de ikke kan komme i kontakt med egen rådgiver.

Har du spørgsmål til vores Køberrådgivning, så ring til os for en indledende snak.