82 13 10 66 Man - fre   Kl.  10-17
blog logo

Boligmarkedet maj 2020

Boligmarkedet maj 2020 – hvad er status lige nu?

Mange medier skriver lige nu om boligmarkedet – udviklingen og forventningerne til boligpriserne den kommende tid. De fleste er enige om, at boligpriserne kommer til at falde. Men ingen ved reelt ikke, hvor meget Corona-krisen kommer til at påvirke boligmarkedet, og hvor længe!
Københavnske boliger
Derfor har vi lavet en undersøgelse af, hvad der rent faktisk er sket på boligmarkedet den seneste måned, baseret på Boligsidens tal.

Hvor stor en andel af ejendomme til salg, er sat ned i pris?

  • 6,4% af samtlige ejendomme
  • 8,65% af ejerlejligheder
  • 7,3% af villaer / rækkehuse
  • 4,88% af sommerhuse

Hvor mange ejendomme er fjernet fra Boligsiden de seneste 30 dage? (inklusiv ejendomme, der ikke er solgt):

  • Villa 4.166 (et fald på 16,7% i forhold til 2019)
  • Ejerlejlighed 1.337 (et fald på 35,4% i forhold til 2019)
  • Rækkehuse 596 (et fald på 23%)
  • Sommerhuse 1.337 (en stigning på 11,5%)

Geografisk er det fordelt “som det plejer”, når der sker ændringer på boligmarkedet:

Det er i og omkring de største byer, de fleste ejendomme er sat ned pris. Boligmarkedet maj 2020 er derfor helt, som det plejer at være. Udviklingen starter i de store byer – og breder sig derefter ud til de mindre byer og landområderne. I de værst ramte områder er op til 11,6 % af boligerne sat ned i pris. Uden for de store byer er der store forskelle. I områder tæt på er ca. 5-6% af boligerne sat ned i pris – kommer man længere ud, ser vi endnu ikke de store ændringer i priserne.

Sker der yderligere prisudvikling i byen og på landet?

Det er der ingen, der ved! Boligmarkedet maj 2020 er fuld af uvished. Det bedste råd vi kan give til boligkøberne lige nu, er at undersøge markedet grundigt i området, hvor de ser på bolig. Og lave en strategi for prisforhandling – og holde den.

Det er måske blevet nemmere at forhandle prisen ned på en bolig – men spørgsmålet er, om man kan få forhandlet ned til den ”fremtidige pris”? Og hvor meget skal der tages højde for i forhold til eventuelle yderligere fald i markedet?

Har du ikke tid til at undersøge markedet grundigt, har du ikke erfaring med forhandling eller mod på at forhandle med mægler, så få din Køberrådgiver til at hjælpe dig med forhandlingen. Vores Køberrådgivere har føling med Boligmarkedet i maj 2020 – og har ikke følelser for boligen. Endelig kender Køberrådgiveren ”gamet”.