82 13 10 66 Man - fre   Kl.  10-17
blog logo

Ejendomsmæglerne forsøger at tale boligpriserne op

Udgivet den 17. sept. 2021

Boligsidens markedsindeks er i bedste fald misvisende, i værste fald et bevidst forsøg på at bilde boligkøberne ind, at boligpriserne fortsat stiger.

Boligsidens seneste markedsindeks (for august) blev offentliggjort den 8. september 2021. Det skete i form af en pressemeddelelse fra Boligsiden. En pressemeddelelse, der siden blev refereret på mange forskellige medier, bl.a. Berlingske.

Som Køberrådgiver i Boligraadgiver.dk er troværdige statistikker om boligpriserne afgørende for vores rådgivning af boligkøbere. Vi har dog gennem en periode undret os over Boligsidens fortsatte påstand om, at boligpriserne stadig stiger.

Allerede den 18. august 2021 skrev vi et indlæg på vores blog, Update om at priserne på især ejerlejligheder er på vej til at ændre sig.

Affødt af Boligsidens seneste pressemeddelelse og markedsindeks, har vi sat os for at grave lidt dybere i tallene. Vi har valgt at undersøge boligpriserne (pris pr. kvadratmeter) på Frederiksberg i København. Resultatet kan ses af nedenstående graf.

Boligsidens markedsindeks i forhold til online data (2021)

Misvisende markedsindeks

Vores undersøgelse viser et markant andet billede, end boligsidens markedsindeks. For det første viser tallene, at ejerlejlighedspriserne på Frederiksberg er faldet med mere end 6 % siden maj 2021!

Det er en helt anden fortælling, end den Boligsiden forsøger at skabe. Prisudviklingen er efterfølgende bekræftet af flere mæglere på Frederiksberg.

Et andet resultat af vores undersøgelse er, at det ser ud som om at antal salg af ejerlejligheder er faldet ganske markant. Vores foreløbige undersøgelse viser, at salget af ejerlejligheder er faldet med ca. 50% siden starten af 2021.

Det er helt naturligt, at salget af ejerlejligheder falder, da vi kommer fra et meget højt niveau. Men at salget er faldet med 50% indikerer, at priserne på ejerlejligheder måske skal endnu længere ned, før salget normaliseres igen. Denne tendens er også bekræftet af flere mæglere – både på Frederiksberg, men også både i og uden for København.

Er du på boligjagt, og ønsker Køberrådgivning?

Der er typisk 40-50 forskellige dokumenter i en handel med en ejerlejlighed. Hvis du ønsker hjælp til rådgivning om dokumenterne eller prisniveau, så ring til os på 82131066 eller send os dine oplysninger her. Så vil en Køberrådgiver kontakte dig.