82 13 10 66 Man - fre   Kl.  10-17
blog logo

Ejendomsmæglerne forsøger at tale boligpriserne op

Udgivet den 17. sept. 2021

Boligsidens markedsindeks er i bedste fald misvisende, i værste fald et bevidst forsøg på at bilde boligkøberne ind, at boligpriserne fortsat stiger.

Boligsidens seneste markedsindeks (for august) blev offentliggjort den 8. september 2021. Det skete i form af en pressemeddelelse fra Boligsiden. En pressemeddelelse, der siden blev refereret på mange forskellige medier, bl.a. Berlingske.

Som Køberrådgiver i Boligraadgiver.dk er troværdige statistikker om boligpriserne afgørende for vores rådgivning af boligkøbere. Vi har dog gennem en periode undret os over Boligsidens fortsatte påstand om, at boligpriserne stadig stiger.

Allerede den 18. august 2021 skrev vi et indlæg på vores blog, Update om at priserne på især ejerlejligheder er på vej til at ændre sig.

Affødt af Boligsidens seneste pressemeddelelse og markedsindeks, har vi sat os for at grave lidt dybere i tallene. Undersøgelsen er endnu ikke helt færdig, men en delrapport om boligpriserne på Frederiksberg i København er nu færdig.

Misvisende markedsindeks

Den viser et markant andet billede, end boligsidens markedsindeks. For det første viser tallene, at ejerlejlighedspriserne på Frederiksberg er faldet med mere end 6 % siden maj 2021!

Det er en helt anden fortælling, end den Boligsiden forsøger at skabe. Prisudviklingen er efterfølgende bekræftet af flere mæglere på Frederiksberg.

Et andet resultat af vores undersøgelse er, at det ser ud som om salget af ejerlejligheder er faldet ganske markant. Vores foreløbige undersøgelse viser, at salget af ejerlejligheder er faldet med ca. 50% siden starten af 2021.

Det er helt naturligt, at salget af ejerlejligheder falder, da vi kommer fra et meget højt niveau. Men at salget er faldet med 50% indikerer, at priserne på ejerlejligheder måske skal endnu længere ned, før salget normaliseres igen. Denne tendens er også bekræftet af flere mæglere – både på Frederiksberg, men også både i og uden for København.

Samlet undersøgelse forventes færdig i uge 39

Den samlede undersøgelse er endnu ikke færdig, men tendenserne fra Frederiksberg ser ud til at være et mere generelt billede af boligmarkedet i det meste af Danmark.

Følg Boligraadgiver.dk/Update her – og få info om vores samlede undersøgelse, når den er klar.

Spørgsmål fra presse; Kontakt Michael Christensen; michael@boligraadgiver.dk