82 13 10 66 Man - fre   Kl.  10-17
blog logo

Nye boligskatter – lejlighedsejer pas på

Du er taberen i den nye aftale om boligskat

Sådan siger Michael Christensen, der er partner i boligraadgiver.dk og har mangeårig baggrund som finansieringsekspert. ”De store tabere bliver ejerlejligheder, der efter 2021 stiger så meget i boligskat, at en køber – alt andet lige – kan købe for 7 % mindre i 2024 end i dag.” Se de konkrete eksempler, der vil overraske de fleste.

Den nye aftale ”Tryghed for boligbeskatningen” omfatter grundskyld (skat af din grundværdi) og ejendomsværdiskat. Aftalen er indgået som et bredt forlig på tværs af partier – og skulle som sådan være en lige stor fordel for alle typer vælgere og boligejere. Sådan er det ikke.

Før:

Gjaldt ”skattestoppet”, der af den daværende venstreregering blev indført i 2001 med virkning til og med 2020. Skattestoppet har medvirket til, at alle boligejere har fået rabat på både grundskyld og ejendomsskat.

NU:

Gælder det nye boligforlig, der afløser skattestoppet. Der er stor forskel på, hvordan den nye boligbeskatning rammer afhængig af boligtype og -værdi. Den korte version er: Jo mere din bolig er værd, jo større fordel er den nye aftale for dig. Derfor er de dyre områder i fx Nordsjælland, Hunderupkvarteret i Odense og Risskov i Aarhus vinderne. Parcelhusejerne i yderområder og udkantsdanmark kommer ikke til at mærke den store forskel. Og taberne bliver lejlighedsejere, fordi grundskylden kommer til at veje tungere i den samlede beskatning.

”Fælles er altså, at de nye regler under alle omstændigheder betyder, at boligskatten ikke kommer til at stige ligeså meget, som den ville have gjort med de nuværende regler, der er helt tilbage fra 2001. Men når det er sagt, så er besparelsen for lejlighedsejere ikke nær så markant som for husejere” siger Michael Christensen, der efter vedtagelsen af boligskatteforliget opfordrer boligkøbere til at være ekstra opmærksomme på, hvilke konsekvenser forliget har for deres boligkøb.

Har du brug for køberrådgivning og rådgivning om konsekvenserne af de nye boligskatter ved dit næste boligkøb, så kontakt os inden du køber ny bolig. Læs mere om vores køberrådgivning her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *