82 13 10 66 Man - fre   Kl.  10-17
blog logo

Stigende varmeudgifter påvirker boligmarkedet

Udgivet den 19. maj 2022

Stigende varmeudgifter påvirker boligmarkedet

Når vi som Køberrådgivere ser på både boligmarkedet og priserne, ser det ikke ud til, at der er taget højde for hvilken opvarmningsform, der er i boligen. Boliger opvarmes primært med enten naturgas, fjernvarme eller fyringsolie. De fleste af de boliger, der opvarmes med fjernvarme, er ikke påvirket nævneværdigt. Der er dog enkelte fjernvarmeværker, der benytter naturgas. Og de er påvirket på samme måde som andre boliger, der opvarmes med naturgas.

460.000 boliger opvarmes med naturgas eller olie

Mere end 460.000 boliger opvarmes med naturgas eller olie. Disse boliger oplever alle en markant højere varmeregning i dag, end for kort tid siden. Langt størstedelen af boligerne opvarmes med naturgas (mere end 400.000) og det er disse boliger, der er hårdest ramt af de stigende varmeudgifter.

Jf. Dansk Industri er den foreløbige gennemsnitspris for naturgas i 2022 ca. dobbelt så dyr, som gennemsnittet for 2021! Og sammenligner man 2022 med 2019, så er prisen steget med mere end 6 gange!
Voldsomme tal – og helt sikkert udgifter, der kan mærkes i ethvert budget. Dansk Industri har også set på oliepriserne. De er 39% højere i 2022 i forhold til 2021 (begge år er gennemsnitstal; seneste måling primo marts 2022). Hvis du vil se flere informationer om udviklingen i energipriser, så se her.

Efter årsskiftet, er der kommet nye tal for udviklingen i hele 2022. Dem kan du se her.

Energimærke

Når du kigger på ny bolig, skal du være særligt opmærksom på Energimærket. Det giver sjældent et retvisende billede af varmeudgifterne. Du kan formodentligt godt regne med det beregnede energiforbrug – men prisen for at varme boligen op stammer ofte fra gamle gas- og oliepriser. Så pas på du ikke bliver snydt her! Det samme gælder, hvis du bliver oplyst om sælgers forbrug det seneste år.

Brug oplysningerne om forbruget – og lav selv en beregning af varmeudgifterne ud fra de aktuelle energipriser. Så får du et mere rigtigt billede af, hvor meget det koster at varme boligen op.

Leder du efter en ny bolig?

Vi anbefaler dig at søge Køberrådgivning! Der er så mange faktorer, der påvirker prisen – og så mange oplysninger og data, som kan virke uoverskueligt for de fleste.