82 13 10 66 Man - fre   Kl.  10-17
blog logo

Tjek ejendommens kloakforhold

Det kan koste dig dyrt hvis du ikke tjekker ejendommens kloakforhold!

Rigtig mange kommuner er i fuld gang med at renovere deres kloaksystemer. Ikke kun i landområderne – men også i byområderne.  Baggrunden er den stigende mængde regn og den generelle klimatilpasning. Et af de steder hvor kommuner kan afhjælpe problemerne med oversvømmelser m.m. er at skille spildevand og regnvand ad.

At skille spildevand og regnvand kaldes separatkloakering. Separatkloakering betyder, at spildevand fra husholdningerne og regnvand opdeles i hver sin kloakledning i stedet for at løbe i den samme ledning. Der, hvor regnvand og spildevand fra husholdningerne løber i samme ledning (fælleskloakering), er der risiko for problemer ved kraftige regnskyl pga. de store mængder af regnvand.

Hvad betyder det for dig som boligkøber

I forbindelse med boligkøb er det meget vigtigt at undersøge om Kommunen har en spildevandsplan. Af planen bør det både fremgår om ejendommens kloakforhold skal ændres og hvornår det i givet fald skal ske. Skal kloaksystemet ændres vil det koste mange penge. Prisen på omlægning af kloaksystemet afhænger af ejendommens nuværende kloaksystem. Men priserne starter fra ca. 50.000 kr.

Mange ejendomsmæglere ”glemmer” at informere om dette og undlader, at undersøge forholdene til bunds. Det er samtidig et problemer, at ejendomsmæglerne ikke længere har pligt til at undersøge og informere om dette forhold. Det er en af konsekvenserne af den nye ejendomsmæglerlov (pr. 1. jan. 2015).  Derfor bør det være en del af den rådgivning din køberrådgiver yder dig.

Det er en fast del af vores rådgivning og vi oplever, at oplysningerne mangler i mere end 75% af bolighandler vi kigger igennem. Og i mere end 25% af disse boligsager finder vi ud af, at ejendommens kloaksystem skal ændres inden for de kommende 5 – 7 år.

Husk derfor at søge rådgivning inden du køber bolig og forvent ikke, at ejendomsmægleren fortæller dig om denne problematik!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.