82 13 10 66 Man - fre   Kl.  10-17
blog logo

Hver 3. ejendom har fejl i BBR-ejermeddelelse

Det havde nær kostet Helle og Michael dyrt!

For nylig hjalp vi Helle og Michael med at kigge på en villa. De havde bestilt vores komplette køberrådgivning – dvs. inklusive gennemgang af boligen. Det blev deres redning. For villaen viste sig at være 10 % mindre end det, der stod i BBR-meddelelsen.

Som altid begyndte vi vores køberrådgivning med at gennemgå ejendommens dokumenter. Helle og Michael fortalte, at de havde talt med ejendomsmægleren om ejendommens boligareal, fordi der kort tid forinden var sket en ændring af BBR. Ejendomsmægleren havde givet dem en forklaring, de ikke kunne finde op og ned på. Derfor var boligens areal det første vi kiggede på, ved vores gennemgang af ejendommen.

Huset var 10 % mindre end i BBR-meddelelsen

I både BBR-meddelelsen og tilstandsrapporten stod der, at husets boligareal var 109 m2. Men vores opmåling viste, at huset kun var 98 m2. En stor forskel, der var en udfordring for Helle og Michael. Ikke blot i forhold til at have plads nok, men især i forhold til økonomien. For boligarealet er en vigtig parameter for fastsættelse af prisen, så derfor stillede vi spørgsmålstegn ved den pris, huset var udbudt til.

Boligens udbudspris er sammensat af både grundens værdi og boligens værdi. Vi indhentede oplysninger om grundens værdi. På den baggrund kunne vi vurdere, om den annoncerede udbudspris var rimelig, i forhold til husets værdi. Det var den ikke. Vores regnestykke viste, at ejendommens salgspris var 300.000 kr. for høj. Samtidig fandt vi en række fejl og mangler ved huset, der ikke var oplyst i tilstandsrapporten.

Forhandling om prisafslag

Omkostningerne til at udbedre fejl og mangler ville være 100.000 – 150.000 kr. Dvs. at salgsprisen var sat mindst 400.000 kr. for højt. Derfor genoptog vi – sammen med Helle og Michael – prisforhandlingen med ejendomsmægleren. Vores udspil var, at køber skulle have et nedslag i prisen på 400.000 kr. Men sælger afslog, og var ikke indstillet på at genforhandle prisen.

Helle og Michael overvejede situationen og besluttede, at de ikke ville betale overpris for huset. Derfor er de i stedet gået i gang med at lede efter et andet hus.

Dette skal du vide om fejl i BBR-meddelelsen

Op mod hver 3. ejendom, vi gennemgår, har fejl i BBR-ejermeddelelsen. Det kan have store konsekvenser både praktisk og økonomisk. Derfor skal du undersøge BBR-ejermeddelelsen grundigt, inden du køber en ejendom.

Hvis du bestiller vores Køberrådgivning PLUS er en fysisk gennemgang af ejendommen med i prisen. Og de penge kan være givet godt ud. For i forbindelse med denne gennemgang finder vi fejl i næsten hver 3. BBR-meddelelse. Det kan fx være ulovlige udhuse, overdækkede terrasser og bebyggelsesprocenter, der ikke er overholdt.

Bebyggelsesprocenten er den procentdel af grundens areal, som den bebyggede del af grunden må udgøre. Alt, hvad der er bygget på grunden, tæller med. Og hvis bebyggelsesprocenten er overskredet, kan kommunen i værste fald kræve, at bygningerne bliver fjernet.

I andre tilfælde er problemet det modsatte – dvs. at ejendommens samlede areal er mindre end anført i de officielle dokumenter. Sådan en situation er også meget alvorlig, for ejendommens størrelse har stor betydning for købsprisen her nu – og ikke mindst for den fremtidige salgspris.

Olietanke giver i stigende grad problemer

Læs også vores blog om problemer med olietanken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *