82 13 10 66 Man - fre   Kl.  10-17
blog logo

Vidensbaseret Køberrådgivning

Vidensbaseret Køberrådgivning – med baggrund i omfattende analyser af boligmarkedet

Udgivet den 22. aug. 2020

Som Boligrådgiver er viden og facts afgørende for vores rådgivning. Derfor følger vi boligmarkedet tæt, både lokalt, regionalt og landsdækkende.

Ved hjælp af vores analyser kan vi yde vidensbaseret Køberrådgivning, samt rådgive kvalificeret om boligpriserne i hele landet. Det nyder alle vores boligkøbere godt af, når vi rådgiver om deres boligkøb, og når de ønsker vores hjælp til professionel prisforhandling. Uden vores omfattende analyser, ville vores Køberrådgivning i bedste fald basere sig på gæt og fornemmelser.

Vi udgav vores seneste analyse den 9. august 2020 (læs den her). De tendenser vi kunne udlede af vores seneste analyse, ser ud til at holde stik. De aktuelle landsdækkende tendenser kan du læse mere om nedenfor:

Siden vores sidste analyse, er antallet af ejendomme, der fjernes fra Boligsiden.dk steget igen. Dog ikke til niveauet fra juni måned og i starten af juli måned. Der sælges stadig lidt flere ejendomme, end der sættes til salg. Og det samlede udbud af boliger er derfor faldet en lille smule. Trods dette ser vi en ny og markant tendens.

Tendens; Stor stigning i boliger, der sættes ned i pris

Antallet af boliger, der er sat ned i pris er fordoblet de seneste 14 dage. Det betyder, at både ejendomsmæglere og boligsælgere ser ud at have nået en erkendelse af, at de skyhøje boligpriser ikke er holdbare på sigt. Det er en rigtig god nyhed for boligkøberne!

Boliger sat ned i pris

 

Nedenfor ser vi dette i sammenhæng med antal boliger, der tages af boligsiden.dk – og antal nye boliger til salg. Og her kan vi konkludere, at de 2 grafer nærmer sig hinanden kraftigt, og at udbud og efterspørgsel på boligmarkedet er ved at være i balance. Dermed bliver ”balancen ” mellem boligsælgere og boligkøbere mere lige, end den har været de seneste 3 måneder. Med andre ord ser det ud til, at vi er på vej mod et ligeværdigt boligmarked. Vi forventer, at denne udvikling forstærkes de kommende uger, og at vi inden for 4 – 6 uger vil opleve, at der sættes flere boliger til salg end der sælges.

Der er naturligvis lokale- og regionale forskelle på tallene. De præcise tal bruger vi i vores daglige rådgivning af boligkøbere i hele landet. Derfor kalder vi det Vidensbaseret Køberrådgivning.

Boliger der tages af nettet - og sættes ned i pris (aug 2020)

 

Samlet statistik

Her er endelig et samlet overblik hvor det tydeligt fremgår, at kurverne er begyndt at følge hinanden. Og at der dermed er en nøje sammenhæng med antallet af boliger, der sættes ned i pris og stigningen i antal boliger, der tages af nettet. Det bør betyde – på landsplan – at antallet af de såkaldte budrunder bliver færre, og at boligkøberne vil opleve en mere fair og rimelig behandling af ejendomsmægleren. En behandling uden pres og stress for underskrift af købsaftalen – og med bedre tid til at tage den rigtige beslutning. Det tror vi mange boligkøbere ser frem til.

vidensbaseret Køberrådgivning næste gang du skal købe bolig.

Samlet overblik boligmarkedet - ultimo aug. 2020