82 13 10 66 Man - fre   Kl.  10-17
blog logo

Boligmarkedet 2022 – skal boligpriserne op eller ned?

Udgivet den 25. jan. 2022

Vores Køberrådgivere er erfarne, og har hver især mere end 20 års erfaring indenfor bolighandler. Vi har igen i år forsøgt at spå lidt om boligmarkedet 2022, og vil gerne dele det med dig. Vores første spådom handler om prisudviklingen i 2022.

Prisudviklingen på huse, sommerhuse og lejligheder

Priserne på både huse, sommerhuse og lejligheder er steget meget de sidste par år. Stigningen tog for alvor fart med nedlukningen (grundet Corona) i foråret 2020. Vi kan dog se, at der er ændringer i gang – og på vej. Boligraadgiver.dk vover at spå om prisudviklingen.

De kraftigt stigende priser i både 2020 og en del af 2021 ser nu endelig ud til at være stoppet eller aftaget. Om de er stoppet eller kun aftaget afhænger af, hvor man kigger efter bolig. Faktisk kan vi se af vores statistikker, at priserne på ejerlejligheder i de store byer, bl.a. København så småt er begyndt at falde. Eksempelvis er ejerlejlighederne på Frederiksberg faldet med mellem 6 og 8 procent siden sommeren 2021. Det samme billede ser vi på sommerhuse i store dele af landet.

Boligmarkedet 2022; Skal priserne op eller ned

Det er vores klare forventning til Boligmarkedet 2022, at boligpriserne over hele landet vil begynde at falde. Nogle steder kan prisfaldene allerede ses i statistikkerne, andre steder ses udviklingen ved at mæglerne sætter flere og flere boliger ned i pris.

Hvor hurtigt kommer udviklingen til at gå?

Det afhænger af flere forhold. I første omgang handler det meget om udbuddet af boliger til salg. P.t. er der historisk få boliger til salg; udbuddet er faldet med ca. 38% siden starten af 2020 jf. Boligsiden. Det lave antal er med til at ”holde hånden” under boligpriserne. Men hvis antallet af boliger til salg begynder at stige, så vil det påvirke priserne indenfor ganske kort tid.

De øvrige faktorer, der kan påvirke Boligmarkedet 2022, er bl.a. renten, de nye boligskatter og forbrugspriserne. Dem har vi beskrevet i anden artikel.

Der vil være store forskelle fra landsdel til landsdel, og fra by til by. De steder og byer, hvor priserne er steget mest gennem det sidste år – er også de steder og byer, som vil blive påvirket både først og mest.

Hvordan tegner udviklingen sig?

De faldende priser er allerede startet på lejlighederne i eksempelvis København. Den udvikling vil alt andet lige sprede sig til både andre boligtyper og til forstæderne. Man kan nærmest tale om en bølge. Bølgen vil typisk starte i de store byer – København, Århus, Ålborg, Odense, Esbjerg m.v. Og når først den begynder at rulle, vil vi kunne se samme udvikling i hele landet, med forsinkelse.

Har du brug for Køberrådgivning nu?

Så ring gerne til os på 82131066, eller skriv dine kontaktoplysninger her. Så vil en Køberrådgiver ringe til dig.

Læs også vores andre artikler om;