82 13 10 66 Man - fre   Kl.  10-17
blog logo

Sommerhusmarkedet 2022

Udgivet den 25. jan. 2022

Vores Køberrådgivere har hver især mere end 20 års erfaring med bolighandler. Derfor har vi igen i år forsøgt at spå lidt om boligmarkedet – og dele det med dig. Her er vores tanker om sommerhusmarkedet 2022.

Sommerhusmarkedet 2022

Sommerhusmarkedet er et særligt kapitel, da det både i 2020 og 2021 er det gået virkelig stærkt. En stor del af salget var drevet af Corona-nedlukning, samt de manglende muligheder for at rejse.

SommerhusmarkedetRejselysten er vendt tilbage hos de fleste danskere, og det har taget toppen af markedet for sommerhuse. Derfor ser vi en klart faldende interesse for at købe sommerhus, og det har smittet af på priserne i mange områder.

Sommerhuse; Prisudviklingen de seneste år – og forventningerne

Salgspriserne for sommerhuse er de seneste 2 år steget med ca. 40%, med store regionale forskelle – og der er fortsat høje priser på sommerhuse. Trods faldende interesse, er prisfaldet dog stadig minimalt. Årsagen er bl.a., at udbuddet af sommerhuse fortsat er meget lavt; der er ca. 50% færre sommerhuse til salg end for 2 år siden. Så længe dette er tilfældet, vil vi alt andet lige ikke se de store prisfald. Stiger udbuddet de kommende måneder, vil det med stor sandsynlighed påvirke markedet negativt.

Hvordan vil markedet for sommerhuse udvikle sig?

Det er vores forventning, at udbuddet af sommerhuse vil stige de kommende måneder – særligt frem mod sommerferien. Det vil med stor sandsynlighed sætte priserne under pres og gøre, at mange købere vil forsøge at forhandle prisen ned. Om køberne får held til dette, er en anden sag. Mange sommerhuse er finansieret via friværdien i ejerlejligheder eller huse. Denne gruppe af sommerhusejere er derfor ikke tvunget til at sælge, og kan vente på den rigtige pris. Det kan i nogle tilfælde gøre det vanskeligt at forhandle pris.

Det betyder naturligvis ikke, at du ikke skal forsøge at forhandle. Mange steder er priserne alt for høje. Vi tror, at priserne i løbet af 2022 og 2023 kan falde med         10 – 20%.

Husk altid at få Køberrådgivning, når du overvejer at købe sommerhus. Sommerhusmarkedet ændrer sig hele tiden, og der er faldgruber i alle bolighandler – også når det gælder sommerhuse.

Har du brug for rådgivning om sommerhuskøb nu?

Så ring gerne til os på 82131066, eller skriv dine kontaktoplysninger her. Så ringer vi til dig.

 

Læs om Boligmarkedet 2022

Læs om Renten og Boligmarkedet

Læs om De nye boligskatter

Læs om Andelsboligmarkedet 2022